Jdi na obsah Jdi na menu
 


Správná výživa

20. 4. 2007

Syrová zelenina:

čekanka, hrášek, kukuřice, listy mangoldu, mrkev, hlávkový salát, šťovík, listy špenátu a cukety.

Ovoce:

ananas, jablko, meruňka, banán. hruška, ostružina, jahoda, fíky, maliny, třešně, kiwi, mango, mandarinka, meloun, pomeranč, broskev, hroznové víno.

Byliny a trávy:

bazalka, kerblík, petrželí, jitrocel, listy a květy jetele, odkvetlé sedmikrásky, pampeliška, ptačines, žabinec.

Podáváme:

ovoce, které je dost tvrdé, jako ananas, jablko, hruška, mrkev nebo cuketa se nakrájí na silné kousky, které se prostrčí mřížemi. měkké ovoce, bobule, hrách nebo listová zelenina se na hrubo nakrájí a nabízí se případně smíchané s nastrouhanou zeleninou v misce.

Nevhodné jsou:

kapusta, syrové a zelené brambory, zelené fazole, grapefruit, rebarbora, švestka citrón, avokádo.

Vaječná směs:

vejce vařené na tvrdo jemně rozsekáme, k tomu rozstrouháme stejné množství mrkve a přidáme tolik strouhanky, kolik stačí vysušit přebitečnou vodu.

Obrazek

Obrazek